Eftersom två av vännerna äter enligt LCHF så försökte jag för ett tag sedan mig på att för första gången baka med sukrin, och det blev jättegoda blåbärsmuffins
Den här pajbotten påmandelmjöl har fått mig att tycka om matpajer. Hej på er. MEN på min oemotståndligt härliga kräftskiva förra året så gjorde jag den här, påmandelmjöl, sesamfrön ägg osv
Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul. 1Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den. 1Grädda tunna, krispiga pannkakor genom att hälla smet i pannan, cirka 1 dl per pannkaka, och vicka så att smeten rinner ut i hela pannan
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Mandelpannkakor. Vispa ner mandelmjöl och bakpulver, sist det smälta smöret/ghee. ) och ökade på saltmängden lite då ghee användes istället för vanligt smör
Stek på medelhög värme i liten stekpanna alternativt gör inte pannkakan så stor. Ingredienser till 3 pannkakor/ 1 portion2 ägg1 dl mjölk1,5 msk vispgrädde1 msk Lindroos fiberhus1/2 msk chiafrön 0,25 dl mandelmjöl1/4 tsk saltSmör till stekning Grädde och bär till serveringGör så här 1. Ingredienser till 3 pannkakor/ 1 portion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.