Min dotter älskar pannkaka och goda sylten till. Jag gillar detta extra mycket när jag vet att jag får i mig bra saker för min kropp, kan jag dessutom göra något som hon njuter av vilket hon gjorde av denna pannkaka så blir det extra bra, bonusen blir ett glatt och energifyllt barn
Jämfört med exempelvis potatis innehåller jordärtskockan ändå måttligt med kolhydrater. Men faktum är att huvudrollen i Najnis middag den här gången spelas av ingen mindre än den försummade knölen jordärtskockan
Känn med sticka att dom är färdiga. 500 gr jordärtskocka. Börja med att skala jordärtskockorna, koka dem i lättsaltat vatten, tills de är mjuka, ca 20 minuter. 500 gr jordärtskocka
Ta ut ur ugnen och toppa med dragon. Avsluta med salt och peppar. 1600 g jordärtskockor, skrubbade 3 dl grädde 100 g skalad mandel 1 kruka dragon, plockade blad salt och peppar matoljaDela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form
Skala och skär jordärtskockan i bitar. Den här rätten (inspirerad härifrån) blev trevlig, men hade nog slängt med lite majs eller paprika om jag hade gjort om den
När jag är hemma i Skåne skickar mamma med mig en påse från trädgårdslandet, men de finns även i de flesta matbutiker (dock är de ganska dyra med tanke på att de växer som ogräs)
När jag lagar denna soppa så kör jag oftast enbart med skockor, men denna gång hade min närbutik också svartrötter, så testade att mixa dessa två ihop, blev riktigt gott
Håll en halva över en skål och banka hårt med en träslev på skalet – resultatet är att alla kärnor trillar ner i skålen, medan alla skiljeväggar stannar kvar i skalet
En "vårig" lunch med små, nyskördade - och väldigt närproducerade - jordärtskockor. Men det fick bli en klassisk stuvning smaksatt med dijonsenap som serverade till kallrökt lax
Tjockpannkakamed majs, bacon & äpple. Tjockpannkaka. Ganska trist skulle man till och med kunna säga. En av fördelarna medtjockpannkaka är att den är så enkel att variera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.