Om du gör nasigoreng till fler personer är ugnens långpanna bra att använda. Ta ut nasigorengen ur ugnen och toppa med omeletten och de skalade räkorna
Fräs hackad vitlök och lök, curry och paprikapulver i en stekpanna med matfett. Tillsätt tärnad kyckling, strimlad vitkål och paprika och strimlade sockerärtor
Här kommer ett ytterligare lättlagat recept som passar perfekt till vardags. NasiGoreng med kyckling. Denna rätt kan varieras hur mycket som helst, ta de grönsaker ni gillar där hemma, lägg till nötter om ni så önskar, byt ut kycklingen mot räkor eller servera Sweet Chili sås till
ihop kall sås om du önskar ha den till NasiGoreng. NasiGoreng är klart att servera. 1 liter kokt ris eller koka fyra portioner ris, välj gärna asiatiskt jasminris men vilket ris som helst funkar
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Dela kycklingen i tärningar och stek färdig på medelvärme, alternativt använd kycklingrester som blivit över från annan måltid
Som utlovat kommer här receptet på NasiGoreng som jag gjorde igår. NasiGoreng, 2 portioner À 4ppIngridienser~ 2 dl kokt jasmin ris~ 4 st färska champinjoner~ 1 liten gulök~ 1/4 röd paprika~ 1/4 grön paprika~ 1/2 tsk kinesisk äkta soya~ 2 tsk olivolja att steka i~ salt och peppar efter smakGör såhär~ koka ris enligt anvisning
Nasigoreng är en indonesisk rätt som oftast innehåller kyckling, grönsaker och ris. I min nasigoreng finns det kyckling, räkor, morötter, lök och ris förstås – och ett par smaksättare
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda det kokta riset med soja och tomatpuré. Skala och hacka lök, vitlök och morötter och fräs i en stekpanna med olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.