Det är ju fantastiskt att det går att få fram ett helt okej bröd på ett par minuter. Brödet i sig har inte så mycket smak men det fixar ju sig lätt med något smarrigt pålägg
En lisa för själen är det också att äta nyttigt bröd. Ett av mina favoritbröd, och som jag får äta upp helt själv, för det är bara jag som tycker om så här nyttigt bröd, ska ni nu få receptet på
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
En av julklapparna jag fick var Martin Johanssons bok Enklare bröd. Inte mindre än tre gånger har jag bakat det här goda frukostbrödet den senaste veckan
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Nyttiga och goda frallor med mörkt lantbrödsmjöl och rågflingor på toppen. Arbeta in lantbrödsmjölet. _________________________________________________________________________________Alla mina brödrecept hittar du HÄR >> Nyttiga och goda frallor med mörkt lantbrödsmjöl och rågflingor på toppen
Här är receptet på ett riktigt gott och matigt bröd som är enkelt och snabbt att göra. Brödet är helt mjölk- och glutenfritt och består enbart av ett fåtal ingredienser
Ställ in det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen. Låt de nygräddade brödet svalna lite i formen, stjälp upp för att kallna på galler under bakduk
ca 12 bullar1,5 msk olivolja 5 dl ljummet vatten1 dl sirap (mörk/ ljus eller bröd)1 tsk salt1 dl vetegroddar1 dl havregryn50g jäst4 dl rågmjöl8 dl vetemjöl1 ägglite flingsaltlite solroskärnorHäll jästen i en bunke och rör ut i ljummet vatten