Chevretoast med honung och pinjenötter är så sanslöst gott att om man bara ska ge sig på att göra en förrätt och bjuda på i livet så ska man göra denna [om man tycker om getost vill säga]
Ringla lite honung över, ev krydda med lite nymalen svartpeppar och servera genast. ni är väl rätt trötta på att mötas av samma kladdkakebild varje gång ni kikar in för en uppdatering
Till efterrätt blev det kahluaglass som ni bara inte får missa och till varmrätt gjorde jag en klassisk skinkstek medgod gräddsås och receptet på det kommer så småningom
Efter förrätten så hugger vi in på varmrätten, rimmad torskrygg som ugnsbakats med lite brynt smör och serveras medengod och galet lättlagad gräslökshollandaisesås och picklade rädisor
Mjuka varma tunnbröd går lätt att forma till små skålar runt en mugg och om man kör dem i ugnen några minuter så har man när de svalnat en perfekt skål att fylla med gott
Ostflarn som man gör av att lägga små högar medriven ost, gärna en ost med lite smak på, på ett bakplåtspapper och sen kör in i ugnen där de smälter ut och bildar små flarn
Vänd ner osten och äggvitan och grädda blinierna i smör på medelvärme. Servera med gräddfil (eller creme fraiche), rom, hackad rödlök och lite dill till dekor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.