Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
Jag använder mig alltid av medjooldadlar när jag gör mina raw vegan desserter. I söndags var det ju mors dag och det firades med en riktig god och nyttig efterrätt
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Makens kusin och hennes familj är veganer och jag brukar alltid baka ett par veganska grejer när dom kommer över (eller lagar vegansk mat när dom kommer över på middag)
Kärna ur dadlarna och kör i matberedare tillsammans med mandlar, jordnötssmör och carob. Klä en brödform med plastfolie och tryck i degen och jordnötterna i botten
Chokladtäcke. Att göra godis eller steka bananplättar i kokosfett ger också en annorlunda smak än smör – perfekt för den som gillar kokos och också för den som inte tål mjölk eftersom kokosfettet är vegetabiliskt och därmed mjölk- och laktosfritt samt passande för veganer
Vi hade färska dadlar hemma och använde därför bara det, men om du inte har färska så går det bra med torkade dadlar men helst de som kallas soft (alltså torkade men ändå lite återfuktade och kladdiga)
Hallontårta med choklad. Den är raw, vegan och glutenfri. Här kan du själv välja hur surt eller sött du vill att det ska vara, smaka av med citron och sötning tills du blir nöjd
Hemmagjord falafel passar att bjuda på till fest som central rätt på bordet eller tillsammans med andra smårätter så som baba ganoush, kyckling, oliver, hummus, salsa, grönsaker, ris osv
Toppa kakorna med kolasås om det är den fyllningen du vill ha. Annars blandar du kokoskrämen från burken med kakao, citron eller vilken smak som önskas och stevia efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.