En indirekt grillad stenåldersklubba
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers 4 majskycklingklubbor av fin kvalité (jag använde Bjärekyckling)
  • MARINAD
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • färsk timjan
  • färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor flingsalt
  • svartpeppar
  • 12 kokta färskpotatisar
  • 16 strimlade sockerärtor
  • 1 skivad rödlök
  • 20 kalamataoliver utan kärnor (jag köper med kärnor och tar ut dem själv. Tycker de utan kärnor är för ”soggiga”)
  • färsk timjan
  • färsk basilika
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • folie
  • 1 äggula
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 dl rapsolja
  • ½ vitlöksklyfta
  • salt
  • 3. Lägg över kycklingen på sidan utan kol
  • 4. Öppna också luftintaget i locket och lägg på locket

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.