Tankarna om en fusion mellan vad som är en av Sveriges kanske mest serverade lunch, skomakarlådan och engrillad bit högrev slår mig likt en rivningskula mot en dammig betongvägg
Till det grillade gjorde jag en kall sås med bla lök, paprika och färska örter i. Mycket grillat blir det när det är fint väder och vi grillade igår också
Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Det brukar bara finnas lammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
Vi grilladeäven ryggbiff som jag köpt på Thuressons. Härligt att ha svingat igång grillsäsongenigen. Glad jag gjorde det för den var riktigt fräsch och passade perfekt som tillbehör till spjällen och dengrilladeryggbiffen
Grillad, snabbgravad lax, med grilladendive och en matig sallad. Jag kände mig ju rätt färdig på allt överätande efter Frankrike, och hade de bästa intentionerna till att ta tag i kostenigen, men helt och fullt har jag inte orkat ändå nu medans det är semester fortfarande
Tänd grillen, se till att du inte har en glödbädd under hela gallret. Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenen och se till att de får marinaden runt om
Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart två tillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grillad lax
Nu när sommarvärmen är här är man inte direkt jättesugen på tung och svårsmält mat, utan något lätt och enkelt ska det va, som t ex grillad torskfilé, med enenkel och god mango- och avokadosallad till
Passade på att göra en gratäng som blev såååå gooood. Grillad fläskkarré. Men först till köttet. Blanda ihop marinaden och gnid in köttet ordentligt, låt stå i kylen ett par timmar, gärna över natten
Vi grillade champinjoner, paprika, cocktailtomater, olika sorters korv och entrecote. När vi firade morsdag förra lördagen (lite i förskott) samlades vi hemma hos mamma och Staffan och åt en mumsig grillmiddag
Om vi ska fokusera på maträttenen stund då så grillade jag denna på Lotusgrillen för dagen och eftersom jag valde att grilla dessa filéer hela så använder jag mig av indirekt-tekniken för att dem ska behålla sin saftighet och inte riskera att dem torkar ut
Grilladentrecôte med råfriterad potatis och chipotlesås Sås. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Servera köttet med potatis, sås och grillade tomater och lök
Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå enegen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Av någon anledning så passar syrlig vinäger med basilika väldigt bra ihop, om man sedan tar det med den lite söta melonen så är det en hit så testa gärna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.