1Rostade morötter2 kg morot salt olivolja. 1 hel kalkon (à ca 4 kg) 1 gul lök 5 svenska äpplen 1 kruka färsk rosmarin 1 kruka färsk timjan 1 hel vitlök 100 g smör bindgarn
En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnen med lite äpple, tomat och lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till
Oxfilé i en krämig svampsås serverat medfriterademorötter, ugnsbakade potatischips ochmorötter. Sänk värmen och smaka av med svartpeppar, salt och lite persilja
Lade en bädd av rotfrukter och chorizo mitt på tallrikarna med tunna skivor av det möra köttet ovanpå tillsammans medfriterade potatishalvor (redan färdigkokta sen tidigare) och bitar av grönkål som fått åka med i oljan de sista minuterna
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.