Öl är en vanlig ingrediens i chili, men jag hade aldrig tidigare lagat chilimed porter. Just vid detta tillfälle slapp jag överväga detta alternativ, då höstens första långlagade gryta till ochmed blev bättre än förväntad
The post Varm chokladmed jordnötssmör ochchili appeared first on Hur bra som helst. Nu har jag gjort en uppdaterad minst lika bra, om inte bättre, version av den med jordnötssmör ochchili i
Riv chokladenoch rör ned i grytan. Rör om då och då. Bryn färs, lök och 3 vitlöksklyftor i olja. Tillsätt tomatpure, spiskummin, oregano ochchilipulver, fräs i 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal oelek, 1 tsk socker och lite salt, småkoka under lock i 20 minuter. Blanda sedan ner paprikorna och bönorna i grytan, småkoka i 10 minuter. Blanda yoghurten med 1 pressad vitlöksklyfta och lite salt
Ta en kastrull, lägg i köttet,i med mörkölen, salt, peppar, chilin, spiskummin och agave nekatarn. Servera med gräddfil och hemmagjorda parmesan eller västerbotten chips
långkokt högrev med vitlök, mörk chokladoch mörkt öl blir en mumsig chili. Till chilin är det kanongott med Guacamole, gräddfil som jag spritsade över tacoschipsen (Texas Longhorns så bäst
Eftersom jag hade nutella hemma och inte riktigt vet vad jag ska göra med det använde jag det i frostingen, men det hade nog varit godare med en ren chokladfrosting
Helst skulle jag vilja göra en riktig chili i stil med den som Pelle från Allt om öl skrev om för en tid sen, men när tiden inte finnes så gör jag idag en budgetvariant inspirerad av Pelle's recept
Späd eventuellt med lite mer vatten. Fräs lök och vitlök. Lägg i kryddor och öl. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. Låt sjuda minst 3-4 timmar, lägg i choklad efter halva tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.