Visst är det bra med nyårslöften i hälsans tecken men för att man ska orka hålla igång med träning och nyttig mat tycker jag det krävs avbrott med något syndigt gott och det är precis vad de här är
Testa du med, älskar sånt här filmjölksbröd då det inte behöver jäsa. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Pensla med vatten och pudra över lite mjöl. Rör ut jästen i filmjölken som är värmd till 37'. Tillsätt resten utom lite av mjölet som sparas till utbaket
Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn. Jag vet inte hur det är för er, men för mig så hamnar mjöl överallt, det blir kladdigt och hela processen känns nervöst med allt som ska stämma med knådning, vätsketemperatur och jäsningstider
Häll i fyllningen i det varma pajskalet och täck med marängen. Det blev en magiskt god citronpaj som var lätt att göra och som jag tror kommer att passa bra efter kvällens påskmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.