2DELNINGARDelaTweetaFölj. Enter your email address. Delivered by FeedBurner. Hej. Jag är ledsen för att det händer relativt lite på bloggen för närvarande
1DELNINGARDelaTweetaFölj. Enter your email address. Delivered by FeedBurner. Hej. Jag är ledsen för att det händer relativt lite på bloggen för närvarande
Det är urtrist att vika tvätt. Det gör jag alltid framför tvn. Den här lördageftermiddagen lyckades jag zappa in på en kanal som visade en brittisk kock - Rhodes - som stod i stekande sol i Bengali, Indien, och lagade mat
Redan trött på sill & grill & jordgubbar. Eller är det bara en längtan efter annan mat. När annan-mat-suget sätter in brukar det bli thai-mat här hemma, inte sällan efter en vända till vår lokala take away
Här är mitt recept på Kofta korma, som barnen älskar by the way. Indisk mat är mycket starkare än vår svenska husmanskost så oftast blandar jag i lite grädde eller medelhavsyoghurt när barnen är med och äter då jag lagar indiskt
Pumpa kofta. Pumpa kofta – Indiska pumpabollar i kryddig sås. Receptet på pumpakofta kommer ur Indisk vegetarisk kokbok av Jack Santa Maria, där rätten kallas ”guda kofta”
Men som sagt, dagens recept fick jag från mamma och om jag förstår det rätt kallas det Kofta kari och det är stora indiska köttbullar i en supergod sås
Grilla koftabollarna så de får färg. Den här påminde mig om hur det är äta indisk mat i låt oss säga Nairobi eller Singapore (har inte varit i Indien, bara på ställen där det finns exilindier
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.