Jag sparar den för det mesta och sen när jag har fått ihop några äggvitor så gör jag litefranskmaräng, bra att ha iskafferiet för man vet aldrig när man får besök och då kan man trolla ihop en sån här "bakelse"
Magiskt god fransk chokladtårta med massa glasyr på toppen. Ingredienser. Smällt smör i en kastrull, ta bort från värmen och bryt ner chokladen i smöret
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Dela marängen på mitteni ungefär lika stora delar. Vispaäggvitortill ett hårt skum. Maräng. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen
Det har varit en lugn och skön dag helt iminstil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Älskar soppor och så är det billigt och nyttigt. Jag brukar göra soppa på torsdagar men då minakids oftast ratar mina soppor så brukar det även bli pannkakor till
IngredienserPortioner. 4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skär köttet iskivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vispaihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.