Micke brukar vara den som står för smörandet och i fredags lagade vi hemmagjord potatisgratäng (recept kommer inom kort) samt stekte en köttbit och istället för bea som det allt som oftast blir till har vi börjat med hemmagjort smaksatt smör
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Ta ur kärnorna och fyll med smöret. Det går lättast med en tesked eller spritspåse. I och med att spetsen är borta, så går det lättare att pressa ner smöret i hela paprikan
Det enkla är ofta det godaste, precis som i fallet med den här potatisen. Jag hade lätt kunnat äta en måltid bestående av just de här gyllene potatisarna som fått rostas i ugnen med massor av olivolja, vitlök och örter
Visst kan man göra snabbt ett vitlökssmörmed att bara hyvla lite smör, riven vitlök, flingsalt och hackad persilja genom att mosa lite med en gaffel, men det blir så mycket mera fluffigare och godare om man kör det med elvisp istället
Just vitlökssmör är ett tillbehör till grillat som det finns lika många varianter på som människor. Vitlökssmöret funkar alldeles ypperligt att göra en stor laddning av och sen frysa in
Vispa kraftigt med elvisp, tills smöret blir ljust och poröst. Vitlökssmör 200 gr Valio ™s Smör 2 Vitlöksklyftor Saft av en halv Ekologisk Citron En skvätt Worcestersauce Havssalt Nymald Vitpeppar Låt smöret stå framme i en bunke och bli mjukt i en timme
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.