GUL FISKGRYTAMEDLAX, TORSKOCH RÄKOR. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande medlax, torskoch räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
Idag gjorde jag en god fiskgryta, jag har varit sugen på det i flera dagar och igår så lagade de fisksoppa på Sveriges mästerkock och jag blev lite inspirerad, och om ännu mer sugen
Vi gjorde en fiskgratäng med både laxochtorsk häromdagen som räcker till många. Vispa ihop grädde & färskost med hummerfond i en kastrull och låt det sjuda upp
Pressa i vitlöksklyftorna och låt koka några minuter. Häll av vattnet och servera direkt. Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner laxoch räkor cirka 1 minut innan servering. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. 300 g varmrökt lax
Ikväll blir det fiskgrytamed aioli här hemma. Servera gärna med aioli, bröd och ett gott vitt vin. Smaka av med salt, svartpeppar, citron- resp apelsinsaft
För ett tag sedan köpte jag de där portionsbitarna med fryst torsk. Jag gjorde en sås på lika delar creme fraiche och vispgrädde som jag blandade med citronpeppar, salt samt färsk hackad dill och gräslök
En smakrik gryta medtorskoch räkor som serveras med ris och en aioli och gärna lite bröd till. Till efterrätt gjorde mamma en god glutenfri rulltårta (drömrulltårta på potatismjöl och vanilj istället för kakao) som hon fyllde med äppelkompott och kanel och serverade med grädde
För ett tag sedan köpte jag de där portionsbitarna med fryst torsk. Jag gjorde en sås på lika delar creme fraiche och vispgrädde som jag blandade med citronpeppar, salt samt färsk hackad dill och gräslök
Vispa ihop fonden med crème fraiche, vispgrädde och vitt vin och låt det hela koka upp. Lägg upp grytan i djupa tallrikar som fodrats med en näve bladspenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.