Pressa gärna lite citron över köttet, det ger en fräsch känsla av medelhav. Den var dock den godaste jag ätit, perfekt mediumoch så mör att köttet bara faller sönder i gommen
Kryddig helstektkycklingmed ugnsbakad blomkål medcitron/fetaost. Helstektkyckling. Det sista du gör med såsen är att stavmixa den slät, jag sparade allt utom chilifrukten, den la jag på kycklingen
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citronoch juicen från en halv citron
Kombinationen citronochkyckling har vi testat i andra varianter tidigare och även denna medrosmarin var riktigt god och det var en enkel rätt som vi kommer att göra igen
Marinaden på kycklingen var citronochrosmarin, så jag körde på den linjen med mer smak. Ovanligt att jag köper färdigt marinerad kyckling pga att de oftast innehåller så mkt onödiga tillsatser och e-nummer, men denna innehöll bara citronsyran som jag helst undviker
Servera med ugnsrostad potatis som du slungat med olivolja, örtkryddor (gärna rosmarin) och flingsalt samt grönsaker eller sallad efter tillgång och smak
Dela sedan kycklingenoch servera med valfria tillbehör. Gnid in kyckligen i citronsaften som blir av en citron, dela den andra citronen i klyftor och lägg i kycklingenoch runt om
Bryn kycklingenmed smör i en panna. Lägg i kycklingenoch vitlöken. Skär kycklingen i mindre bitar. Smaka av med salt och peppar ev lite örtagårdskrydda
Det blev väldigt lyckat ihop medkyckling, dragon ochcitronsmak. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kycklingoch även den rostade potatisen om man så vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.