Jag ska testa Nobissås som ett fräschare alterternativtillbearnaise någon gång när dagarna börjar bli kortare ochsommarmänniskor som jag behöver lite tröst
Plocka bladen och lägg dem i en skål. Häll av och spola med kallt vatten. Skär filéerna ur apelsinerna. Vispa samman senap, honung, apelsinsaft, olivolja, flingsaltoch svartpeppar till en dressing
Det här är en ganska “soppig” bön och fläsk-gryta med typiska maya-smaker från Mayan Cuisine. Som bönor brukar man oftast använda små vita bönor men jag använde svarta
mycket persiljagullöktomatzuccini (eller gurka - men jag har överproduktion från lotten)paprika+rikligt med pressad citronocholivoljasaltFinhacka grönsaker och blanda med den kokta bulguren
Häll av det varma vatten och häll på kallt så att färgen bibehålls. En riktig höjdare till julbordet blev denna sallad, som var så fräsch att den passar även vid andra tillfällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.