Blanda färs och aromat och rulla till en rulle som läggs i smörpapper. Lägg i frysen. Rullen skäres halvfrusen/frusen och stekes, läggs sedan i botten på en form
I lördags för en vecka sedan improviserade jag ihop denna paj och det blev så otroligt god. Det är när paj smakar som denna gjorde som gör att matpaj är en av mina favoriträtter
4 port1st smördeg tomat/basilikaFyllning. 2dl röda linser3 ägg2 dl mjölk/yoghurt3 kvistar färsk timjan3 kvistar rosmarin1 tsk salt½ tsk grovmalen svartpeppar200g kidneybönor1 st gullök200g fetaost2 tomater½ dl riven ostTryck ut smördegen i en pajform och grädda på 200g någon minut
smör. 1äggulor. 1vatten. 1citronsaft, färskpressad. 1salt1. Smält smöret. 2. Värm ägg och vatten i vattenbad. Fyll en större kastrull till hälften med vatten och placera en mindre kastrull inuti den större
Blanda marsipan och karamellfärg tills du är nöjd med färgen. Sätt in marsipanen i kylskåpet medan du blandar resten av smeten så blir den inte lika kladdig
Till huvudrätt blev det Lisas sambos önskemål – Älgentrecote med Hasselbackspotatis och bea”. Igår var det så lyxigt att min väninna Lisa bjöd på en trerättersmeny
Lisas pastasallad med lammfärs och chêvre4 port400 g penne eller annan pasta1 pkt ruccolasallad15 soltorkade tomater500 g lammfärs1 gul lök1 vitlök100 g chèvreSalt & peppar2 tsk spiskumminKoka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och kyl ner den när den är klar
Detta är Lisas farmors recept på bröd. Maja fyllde år idag och vi överraskade henne med ett barnkalas och då ingår lättare mat, vi valde att servera veghamburgare där bröden och biffarna var hemmagjorda
Hade min vän Lisa på besök häromkvällen och bjöd henne på kvällsmatsbröd i en något grövre version. Improviserade bara, men måste säga som juryn i Sikta mot stjärnorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.