Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. knappt 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra
Nu är jag tillbaka från semestern och sköna lata dagar. Ursprungsrecept är med rabarber men jag har även gjort med färska hallon (och även frysta – men då blir de lite mindre snygga)
Hittat ett ber recept utan kokosfett (som jag använt tidigare när jag gjort fondant/sugarpaste). Just idag hade en en köpt socker-fondant från Tyskland som alla tålde och inte innehöll spår av mandel så den blev det
De är riktiga små älsklingar utan mjölkprotein, ägg, gluten, vete ochsoja. Mitt i all packning, uppackning och fortfarande med två bostäder blev bakabstinensen för stor
Tänk på att du ska få plats med två delningar – börja inte i mitten utan tänk i tredjedelar. Men den innehöll mycket som inte fungerar i den här familjenså jag gjorde om den rejält – och det blev ett väldigt gott resultat
Ett bra sätt att få fin färg utan rött färgämne som min dotter mår sådär av. Det krävs ju egentligen att man storstädar köket först och det känns inte rimligt
Jag bestämde mig för att försöka göra en Polynée-släkting men utan mandel. Lusten att experimentera i köket har återvänt och gårdagens provbakande blev osedvanligt lyckad
Mina favoriter på hösten är egentligen äppelpaj och plommonpaj. Men då lilltjejen i familjen inte kan äta någon av de frukterna längre – inte ens kokta och skalade får det blir bärpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.