Servera tjälknölen kall i tunna skivor tillsammans med gratängen och en grönsallad. Ta köttet ur förpackningen och lägg det frysta köttet på ett galler med en plåt under
Att tillaga stek som tjälknöl ger ett extra saftigt, mört och smakrikt kött. Jag äter vegetariskt de flesta dagar i veckan nu för tiden och när jag köper hem kött så är det av bra kvalitet
Så jag svängde förbi Coop och köpte hem lite butternut squash och brysselkål. Såg att en TV-kock lagade detta häromdagen på Nyhetsmorgon och det såg så gott och smidigt ut
Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakad butternut med ricotta och så lite valnötter och örter på det
Nu har butternutten (låter ungefär som på dålig engelska med Göteborgsdialekt) stått i skafferiet alldeles för länge och det fick helt enkelt bli att ta tjuren vid hornen och laga något av den
Borsta butternutskivorna med olivolja och placera dem på en plåt med bakpapper. Om du som jag inte har en paninipress, använd en helt vanlig grillpanna med en tallrik och mortel i marmor (eller något annat tungt) som press
Tillsätt buljong, ingefära och vitlök. Smaka av med salt och några färska timjankvistar. Mixa alla ingredienser till muffinsen till en slät och luftig smet
Under de varmare månaderna kan den hittas i sin vackert gröna form och då, när den är vanlig och relativt billig, använder jag den gärna i allehanda rätter, i olika [
En härlig kavalkad av gyllenbrunt, knalloranget och brandgult. Dela squashen på längden, ta ur kärnor och så mycket av de fibrösa trådarna du orkar med
Rostad kryddig butternutpumpa med brysselkål, citron och chèvre. Så gott att rosta och ha i sallad. Har aldrig varit riktigt förtjust i pumpa förrän jag smakade butternutpumpa
Plockade ner ett par Kanadagäss och en grågås i vintras ovanför hustaket. Jag skulle testa tjälknul och sedan skall jag testa att röka något bröst också
Vem gillar inte tjälknöl. Köttet blir ju ljuvligt mört när det långlagas på låg temperatur och det funkar med många olika sorters kött men jag kör med älgkött
Hetta upp stekpanna och bryn köttet tillsätt timjan lök socker och bryn ytterligare en minut. Häll över öl vatten och kalvfond och låt koka under lock i en timma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.