Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar medzucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Tillsätt zucchiniskivor och blanda runt i skålen med växtmjölken. Godast är de när de fortfarande är varma från stekningen, man kan äta dem som de är eller servera med en god dippsås till
Skrapa ur kärnor och lite av köttet med en sked. Lägg upp squash-halvorna på en plåt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. 2 stora zucchini
Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en äpplen och sjöstjärnor men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill
Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en äpplen, hjärtan och sjöstjärnor men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill
Lightly sprinkle one side of zucchini with salt, then flip, and sprinkle with remaining salt. Make sure not to over roast or zucchini will break during rolling
Täck degen med bakduk och låt jäsa i kylskåp över natten. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, ca 1/2 dl och forma försiktigt degen med handen till en platta, ca 30x40 cm. Skär degen med en degskrapa i 6–7 cm breda längder
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i skålen medägg/zucchini. Normalt sett försöker jag undvika att blogga om recept som redan finns på andra ställen men dessa var så goda att jag måste dela med mig
Stir together zucchini, egg, psyllium and oregano in a medium bowl. Toppa botten med tomatsås, lök, paprika, tomat och ost och fortsätt grädda tills osten smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.