Gnid in hela fläskkotletten med salt och peppra. 1 kg benfri fläskkotlett. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en lite ungssäker form med smör eller olivolja
Ca 1,5 kg benfri fläskkotlett. Börja med att putsa köttet och ta bort allt fett som du inte vill ha och ta bort senor och dylikt som kanske finns på köttet
För 4-5 personer1-1,5 kg hel fläskkotlett utan ben6-8 vitlöksklyftor med skal3-4 äggsalt och pepparPutsa köttet, alltså skär bort synliga senor och fett. 1-1,5 kg hel fläskkotlett utan ben
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Så löd fredags middagen hos oss. Gott gott. Älskar såser av alla de slag. Emmis skrutt åt med god aptit, Tzatziki är en av hennes favorit saker att ”dippa” i
Egentligen passar detta utmärkt som helgrätt eller söndagsmiddag också, men har man hittat billiga fläskkotletter blir detta en supergod middag en vanlig vardag
Här kommer äntligen receptet på Sebastians formidabla julkalkon. Fylld med massor och gott och till den serverades brysselkålsallad med granatäpple, god sås, tranbär i clementinhalvor och hasselbackspotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.