Blir ändå inspirerad av smakerna i sushi och älskar den asiatiska kryddningen som ofta leker med kontrasterna mellan sött och salt vilket är min favorit kombo
Ikväll serverades den till lax med risnudlar. Dressingen håller bra i kylen men kan behöva rumsvärme och skakning innan servering, om den inte går åt vill säga
Börja med att rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme tills fröna blir gyllenbruna. Blanda runt med en visp och avsluta med att hälla ned sesamfröna i blandningen
Blanda sesamfrön med havssalt, vänd laxkuberna så att de blir panerade runt om. Eller jag ska kanske tillägga att det snarare min är min högst personliga tolkning av asiatiska smaker
Stekt krispigt ankbröst2 ankbröst, med skinn salt peppar. Sötsyrlig dressing1 dl japansk soja 0,5 tsk sesamolja 2 klyftor vitlök 1 limefrukt 6 cm ingefära 1 röd chilifrukt 2 msk ljus sirap 2 msk honung. Stekt bok choy med rostade sesamfrön2 bok choy fettet, från den stekta ankan sesamfrön soja
Smaka av med mer lime om extra. Asiatisk. Den här dressingen passar utmärk till både kalla blandsallader och till varma grönsaker som till exempel broccoli, mangold, spenat, sockerärtor, sparris och haricoverts
Sätt på en ångkokare eller koka upp en stor kastrull med vatten. Gör dressingen under tiden. Täck i så fall över durkslaget med tättslutande lock eller aluminiumfolie
Jag själv smaksätter alltid mina grönsaker med olika dressingar som jag gör själv. De flesta skulle må bättre av att äta en kost med större andel färska grönsaker
Laxen är först marinerad i citron/lime, lätt stekt i teflonbelagd panna och serverad med en blandad sallad, lite krutonger och en lätt sås medasiatisk touch
Igår hittade (köpte) vi två fina bitar färsk tonfisk som vi beslöt äta med en asiatisk grönsallad. Att man väntar meddressingen är för att syran i den gör att salladsbladen snabbt "vissnar" och det ser inte så fint ut
Köttet på bilden - från det ena till det andra - har dock grillats i vanlig ugn, och sedan fått en asiatiskdressing (eller snarare sås) över sig, och serverats med klassiska rårakor
Originalreceptet på denna goda dressing är ingen nyhet vid det här laget då Mc Donalds släppte sitt recept för ett par år sen, men det tål att upprepas
Smaka av med salt. En fräsch förrätt som passar bra innan en tyngre varmrätt. Välj färsk frukt, eller “fuska” genom att köpa fryst, färdigtärnad i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.