Morberg

Morberg

  • 7 Recept
Rustikk og god mat
Torskrygg med äggsås ala Per Morberg

Torskrygg med äggsås ala Per Morberg

Det var faktiskt Magnus som kom med idén så jag googlade snabbt reda på ett recept som såg bra ut och det blev Per Morbergs variant
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Men med lite hjälp ifrån Per Morbergs kokbok "Morberg lagar husmanskost" så blev det ett resultat som man inte skojar bort i första taget
Morbergska Fisksoppa på Bellmanvisa

Morbergska Fisksoppa på Bellmanvisa

En annan man som också är det är Per Morberg som både i sin serie och bok skriver och och visar bilder på detta härliga ställe
Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra. Ingredienser. 4 st tunna skivor Upplandskubb (eller kavring). Gubbröra. 125 g ansjovisfilé, (helst Grebbestads ansjovis original)
Oxfilé Wellington med maderiasås à la Per Morberg

Oxfilé Wellington med maderiasås à la Per Morberg

Enligt Per Morberg ska man täcka placera filén på den ena degsplattan. Den överblivna smördegen använde jag till att göra några vallmostänger med västerbottensost och självklart provade vi Morbergs röda till maten
Biff Rydberg…

Biff Rydberg…

Det är en klibbig och jävligt klibbig dag så här i rötmånadstider som den här Biff Rydberg-historien tar form
Biff Rydberg (Per Morberg)

Biff Rydberg (Per Morberg)

Biff Rydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar