300 g
philadelphia 1,75 dl strösocker 1,75 dl créme fraiche 2,25 dl vispgrädde 1/2 vaniljstång 1 burk karamelliserad mjölk 150 g pepparkakor 7 st plastmuggar 7 st grillpinnar eller glasspinnar Rör för hand samman philadelphia och strösockret tills det blir en jämn smet.Skär en halv vaniljstång på längden och skrapa ur innanmätet. Rör ner innanmätet, vispgrädde och créme fraiche och rör nu tills smeten blir len och fluffig. Häll hälften av smeten i botten på plastmuggarna. Klicka därefter i en klick kolasås i varje och se till att ytan är jämn innan du fyller på med resten av cheesecake smeten i muggarna. Se till att du har en tredjedel av kolasåsen kvar och spara till senare. Tryck ner en grillpinne eller glasspinne i smeten och frys till smeten har stelnat, i minst 4 timmar eller över natten. Innan servering: Krossa pepparkakorna i en plastpåse med hjälp av händerna. Låt lite rinnande varmt vatten hjälpa dig får loss på cheesecakepopsen ur muggarna. När du fått loss dem doppar du cheesecakepopsen i kolasås och sedan rullar du toppen i de smulade pepparkakorna, sen är de redo att ätas!
Spritsa ett lager meddulcedelechepå ena kakan, spritsa ett par millimeter in från kanten. Jag hörde en gång på nyhetsmorgon, någon som var där och bakade en morgon, ”Alfajores spås bli det nästa stora”
Jag kom direkt att tänka på Tigerkaka och Internationella DulcedeLeche kakan, det måste ju kunna bli bra… Bläddrade lite fram och tillbaka i min Sju Sorters kakor och fick ihop det till sist
Oftast slutar exkursionen med en ny radda recept som bara måste testas i favoritradenpå datorn. Där kan de i ärlighetens namn bli liggande ett tag i väntan på rätt tillfälle att testa dem
Jag anpassade ett recept som jag hittadepå Smitten Kitchen, jag ändradebåde botten och topping, men själva cheesecakesmeten ville jag inte förvanska, då den redan var, i mitt tycke, perfekt
Fukta bottnarna rikligt med apelsinsaft innan du fyller medDulcedelechepå varje lager. Fyll påmed vatten under kokningen om det skulle behövas, så att burkarna förblir täckta med vatten
Lägg upp dempå en plåt med bakplåtspapper. Jag har klurat ett tag pådet här receptet, ville göra småkakor och ta dem till nästa nivå och jag tycker jag lyckades riktigt bra om jag får säga det själv
Fast jag klurar lite på bakverk med tema semla. Undertiden får ni ett recept på härligt kladdiga DulcedeLeche Brownies, eftersom jag även varit insnöad pådulcedeleche
Lägg "locket" ovanpådulcedelechen och nyp ihop i kanten medden andra degbiten. Med ännu lite flingsalt på toppen som blir en perfekt brytning mot det söta blir de här kakorna himmelsk goda
När dina eclairs har svalnat börjar du med att spritsa pådulcedelechepå varje. Den passar att spritsa på bakverk, ringla över glassen eller bara äta med sked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.