Pepparkakscheesecake på pinne med dulce de leche
matkrabat.blogg.se
matkrabat.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g philadelphia 1,75 dl strösocker 1,75 dl créme fraiche 2,25 dl vispgrädde 1/2 vaniljstång 1 burk karamelliserad mjölk 150 g pepparkakor 7 st plastmuggar 7 st grillpinnar eller glasspinnar Rör för hand samman philadelphia och strösockret tills det blir en jämn smet.Skär en halv vaniljstång på längden och skrapa ur innanmätet. Rör ner innanmätet, vispgrädde och créme fraiche och rör nu tills smeten blir len och fluffig. Häll hälften av smeten i botten på plastmuggarna. Klicka därefter i en klick kolasås i varje och se till att ytan är jämn innan du fyller på med resten av cheesecake smeten i muggarna. Se till att du har en tredjedel av kolasåsen kvar och spara till senare. Tryck ner en grillpinne eller glasspinne i smeten och frys till smeten har stelnat, i minst 4 timmar eller över natten. Innan servering: Krossa pepparkakorna i en plastpåse med hjälp av händerna. Låt lite rinnande varmt vatten hjälpa dig får loss på cheesecakepopsen ur muggarna. När du fått loss dem doppar du cheesecakepopsen i kolasås och sedan rullar du toppen i de smulade pepparkakorna, sen är de redo att ätas!
  • Pepparkakor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.