Perfekt till kålpudding, renskav och en hel massa annat. Till den Aujulay-inspirerade renskavsgrytan häromsistens gjordes en lingonchutney som egentligen blir mer sylt än chutney
Theres LundénTänk sommarens godaste smaker tillsammans - rabarber och jordgubb. Den färdiga sylten hälls sedan i väl rengjorda glasburkar som sköljts med hett vatten
Av bären jag köpte där gjorde jag en sylt med chili och mynta. Eller marmelad med chili och mynta. Båda innehåller (numera) fruktkött (eller fruktskal), men traditionellt har väl sylt haft en tunnare konsistens än marmelad
När ens man står brevid och stampar och undrar om vi inte ska åka snart. Något annat som hände igår var att jag så snart jag stigit upp efter min skönhetssömn kokade sylt
Gurkan frodas i landet och jag får panik. Och så hittade jag på en kryddig inläggning som kommer att smaka ännu bättre när den stått och gottat sig några veckor
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Ja höstskörden fortsätter och det är dags att dela med sig av fler av mina absoluta favorit recept. Det första receptet jag ska bjuda på är syltad pumpa
skogshallon, blåbär ochjordgubbSYLTA, FRYS IN och SAFTAKoka din egen sylt. Det är nu husmodern lägger grund för att äta gott, nyttigt och utan tillsatser resten av året
På kolonilotten finns dock en gigantisk krusbärsbuske och även en hel del rabarber, därför passar detta recept på krusbär-rabarbersylt (eller kräm kan man också säga, det blir en ganska lös sylt) så bra
Skala, dela och kärna ur. Tillsätt pumpa, lök och. Sätt på locket och låt svalna helt i rumstemperatur. Låt svalna och gör mascarponefrostingen under tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.