Och – vi är nog beredda att hålla med. Ordet paleolitisk kommer från den första och överlägset längsta av de tre tidsperioderna av stenåldern som kallas Paleolitikum
Jag kan nog tycka att det kunde ha kryddats lite mer men det är ju förstås bättre med för lite än för mycket, man kan ju välja att krydda lite extra själv
Apelsinerna i fruktkorgen lyste anklagande med sin klara signalfärg och jag förstod att det var dags att göra något åt saken innan förrutnelsen tog vid
Jag mixade sedan soppan och hade i lite maizenamjöl för lite tjockare såskaraktär. Packar fortfarande upp på kartonger på jobbet och sätter upp prylar och matvaror i stora djupa lådor och placerar stora grytor och brickor på breda finfina hyllor i skafferiet, det tar sin lilla tid men Nu har jag ett underbart stort fint arbetskök att jobba i, ett stort skafferi som fyller massor av mat och en köksö mitt i att baka på och allt känns så lätt om dagarna
Så häller du i grädden och kokar upp den och rör i buljongpulvret. Strimmla purjolöken och fräs den tillsammans med de upptinade trattkantarellerna i lite smör i en kastrull
Häll i nötterna och rör runt en liten stund tlls de är helt blanka. Jag kunde inte låta bli att fotografera lite blommer i vår trädgård för att minnas detta till ett annat år
Tänk på att bara tillsätta lite i taget och se hur degen utvecklas. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat mina inlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bli ibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
Vispa upp lite till. Denna lördag tillbringade jag helt och hållet med dottern. Då kan jag riktigt slappna av för jag vet att nästa dag är också helgdag
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.