Den här är en favorit och ett klart måste till varje jul. Nu idag när jag skulle göra den så hade jag givetvis ingen lingonsylt, tur att det bara tar typ 5 minuter att göra egen lingonsylt när man har frysta lingon… så det blev iallafall en kaka
Detta blev en dyr lärdom. Jag tog ut dagar för Tess i februari och framåt men har inte ansökt om pengarna för dessa dagar, det har liksom hängt över mig som något jag måste göra men ändå skjuter upp
Vik ihop och fäst med en tandpetare eller grillspett. På tal om gäster så blev jag påmind om ett uttryck från min barndom, som jag nästan hade glömt bort (av Kim som är en av mina medtävlande i ÅHK 2011). 4 st stora skivor lövbiff~75 g ölkorv eller liknande, hackad2 små squash, skivade 4 tomater, skivade½ + ½ tsk salt ½ + ½ krm svartpeppar ett par kvistar färsk rosmarin120 g halloumi, riven (jag hade en på 250 g och så stekte jag resten i bitar)Sätt ugnen på 225°
Och det är ju ett så fantastiskt gott tillbehör. Har ni något måste-tillbehör. När man äter på olika restauranger som serverar grillat får man ofta coleslaw vid sidan om
Men då ska man ju göra ett stort fat med chokladbollar (läs mellan raderna. jag kommer precis från en kompis som har fått ett stort fat med chokladbollar)
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Jag stekte ett helt vitkålshuvud lätt i smör, lade sedan i 1 dl crème fraiche, 1 tsk dijon, 1 halv pressad citron, hackad persilja, salt och peppar. Under tiden köttet vilade tog jag köttsaften som steken gett ifrån sig, värmde med 25 g smör, salt och peppar
Den här maräng-crisp tårtan har aldrig slagit fel och brukar bli en succé bland gästerna. Tidigare då jag kände för att baka och frågade min man vad han ville att jag skulle laga, var standardsvaret alltid
Börja med åt klippa tomtarna i bita. Och bryt chokladen i bitar. Smält smöret och sen i med alla ingredienser förutom den vita chokladen och låt tomtarna smälta och rör om då och då
Av samma anledning bakade jag bara ett bröd. Först i vuxen ålder har jag lärt mig uppskatta detta, och genombrottet kom med Saltås klassiska, fantastiskt goda fruktlimpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.