Mina favoriter

  • 9 Recept
Mina favoriter

Hargryta med vitlök

Putsa haren från hinnor och stycka den i grytbitar. Skölj och torka av. Bryn bitarna runt om i smör och lägg över i en gryta

Hargryta

Lägg haren i mjölk över natten torka av den och stycka den i bitar. Bryn köttet i matfettet i en stekgryta salta och krydda

Hare med kastanjepuré

Skölj haren och levern. Stycka haren så att det blir minst 6-8 lår- och ryggbitar. Skala och skär löken i tunna klyftor

Hargryta

Lägg den frysta styckade haren i grädden en halv dag. Ställ det ev i kylen. Skär sedan bort allt kött från benen och skär upp det i tärningar
Rödtungsrulader med hummersås

Rödtungsrulader med hummersås

Sätt ugnen på 200°. Skölj och torka av filéerna med hushållspapper. Rulla ihop dem till rulader och lägg dem i en smord ugnssäker form
Jari´s gratinerade nyårshummer

Jari´s gratinerade nyårshummer

Låt hummrarna tina. Klyv dem på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop. Ta ur köttet ur stjärt och leder
Harsadel

Harsadel

Då var det dags att börja tömma frysen på viltkött då det snart kommer börja trilla in lite nytt förhoppningsvis
Marinerad hare i gryta

Marinerad hare i gryta

Då var det dax att prova göra ett recept på hare för första gången. Fick köttet av pappa när jag var nere hos honom och hälsade på