Lax var det här. Det blir så gott när man blandar potatisen såhär och bara lägger laxen ovanpå. En riktig storfavorit här hemma med krämig dillpotatis och massor av citronpeppar
Lägg laxen i en smord ugnsfast form. 4 bitar laxfilé. Vispa ihop färskost, grädde, äggula och dill. Krydda med salt och peppar och häll såsen över fisken
Lägg laxen i en ugnsform. Häll gräddblandningen över laxen och gratinera i 200 grader, 15-20 min (tills laxen är genomkokt). Servera med ris och en god sallad 4 laxfiléer
Skär laxen i kuber. Lägg ner laxen och sjud under lock några minuter tills laxen är genomkokt. Lax i krämig hummersås 4 port. 500 g laxfilé. 500 g laxfilé
Dela laxen i bitar och lägg över purjolöken. 600 g laxfilé. 1600 g laxfilé 1 st purjolök 150 g skalade räkor 3 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 0. 1Häll såsen över laxen och tillaga i ugn i ca 20 minuter
Skär den rökta laxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Skär laxen i portionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten. Värm upp pastan i såsen och lägg på tallrik, lägg laxen ovanpå och servera med t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.