Hamburgaren var min bästa vän i barndomen, ja förutom min hemliga och osynliga kompis Josefin som mamma tyckte att jag skulle sluta leka med när jag kom hem med hela hårbotten full av grus
Matfoto på brun och gul mat blir sällan kul men det här blev så förbannat gott. Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Den här galna hösten då livet består av flängande mellan jobbet och sporadiska flytt- och renoveringsutflykter till Blå Huset så är släng-allt-i-en-gryta-och-glöm-bort-det-matlagning en räddning och välsignelse
Länge leve telefonkatalogen. Drygt 1,6 kg fläskkarré som skall brynas sätter sina spår på omgivningen, men med ett par tre fem sidor ur telefonkatalogen, korsdraget Allan, förkläde och kockmössa
Idag är nog första gången på länge som jag faktiskt känner för att laga mat. Värmen de senaste dagarna har gjort matlagning till ett nödvändigt ont eftersom ingen velat vara i köket och matlusten lika låg som värmen varit hög
Det finns säkert över 100 recept olika recept på pulled pork. Idag bjuder jag på mitt. Jag måste först varna för hetsätning av den här rätten, don´t do this on the first date eller förresten gört…Du kommer antagligen få ligga
I dag unnade jag mig att sluta en timme tidigare och det var precis vad jag behövde. En stressig början på veckan tillsammans med en förkylning i kroppen är ingen bra kombination så jag tror och hoppas att den där extra timmen gör mig frisk och pigg till helgen
Jag brukar läsa en del amerikanska bloggar, gör ni det. Det finns så många. Jag tycker det är så kul att man genom bloggar kan kolla in ett kök på andra sidan jordklotet, det är väldigt intressant
Idag har vi riktigt skitväder här i Göteborg, regnet öser ner och det är riktigt kallt, brrr. Har varit inne hela dagen hittills, har lagt in en gryta i Crock Poten och håller just nu på att koka hummerfond
Kring jultid äter vi alltid den här glögg-gryta som får en jättegod smak av vinglögg. I år provade jag att göra den i min Crock Pot istället för en gryta på spisen