Ibland märks det också i maten, som i den här gratängen. Alla vill få mat i magen, prata en stund vid bordet – och sedan vandra därifrån mätta och nöjda
Så denna gång delar jag med mig av inspirationfrån två andra härliga matbloggare jag gillar skarpt. Det är så bra med alla matbloggare, man hittar så mycket recept och inspiration
Här är länken från dagens sändning. Vad sägs om att lägga till halstrad lax, ingefära, chili, soja, sesam och lime till det traditionella påskbordet i år
Isterband i gratäng, potatisgratäng med isterband - fungerar det. Isterbanden har sitt ursprung från Bäck Lantbruk i Småland, något mindre syrliga och med grovmalet innehåll
I helgen var jag i Santa Margherita i Ligurien. De flesta som följer min andra blogg vet redan om det, men om det finns någon här som är intresserad, så kan ni läsa om det här
Den som tror att en Crock Pot – slow cooker – mest är till för vintriga grytor kan tänka om. Crock Pot är utmärkt till så mycket mer, som den här härliga strimlade biffen, som påminner om de härliga rätter du kan få på en mongolisk restaurang
Bortsett från detta är det egentligen inte några större konstigheter. Kokboken som receptet kommer från är Complete Chinese Cookbook av Ken Hom, som jag gav min man i julklapp
Framåt lunchtid återkom plötsligt både aptiten och inspirationen, den senare efter att jag ägnat en god stund åt att bläddra i Nigel Slaters Kitchen Diaries, som jag införskaffade redan förrförra hösten, men inte tittat i så mycket som jag kanske borde
Från det goda tunisiska köket fastnade jag lite extra för denna tomatsås. Sen var det lite mer känsla att hetta upp en panna med lågor från gasspis under
Tja, jag fortsätter väl att baka mig igenom "Julens Söta Saker" men i glutenfri tappning förstås. Mycket sött bakande blir det förvisso, men är det nu advent och snart jul så må det väl vara mig förlåtet
Må så vara att det kräver att du har tillgång till en någorlunda kraftfull mixer eller matberedare, men bortsett från det så är detta inte svårare än att steka pannbiff
Originalreceptet kommer från ett pressmaterial jag fick vid denna lunch förra våren. Att smaka på hemsmiskad majjo är något helt annat än att klämma en gul korv ur en tub från Kavli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.