Bröd Diabetiker

Bröd Diabetiker

  • 11 Recept
Morotsbröd - favorit i repris!

Morotsbröd - favorit i repris!

Morotsbröd - favorit i repris. Finns det något godare än nybakat bröd till helgfrukosten. Så, jag vill påminna er om mitt absoluta favoritbröd - mitt morotsbröd
Barkis

Barkis

Om du vill ha extra knaprig yta, slänger man in några isbitar på botten i ugnen när man ställer in brödet
Smörbarkis

Smörbarkis

Det här är ett riktigt gott sätt att göra ett vitt bröd på. När den jäst upp ordentligt snittar man brödet i mitten (på längden) och lägger i några klickar smöt (riktigt smör
Snabbt tunnbröd

Snabbt tunnbröd

Tunnbröd har blivit en favorit här hemma. Jag bakar ofta det här tunnbrödet när jag vill ha nybakat bröd snabbt, det passar både till frukost och kvällsmat
LCHF Morots- och Yoghurtbröd

LCHF Morots- och Yoghurtbröd

Länge har jag gått och tänkt att jag skulle göra ett gott och saftigt morotsbröd som är hälsosamt och packat med fibrer, vitaminer, proteiner, bra fetter och med få kolhydrater
Rågbröd

Rågbröd

Bakade ett nytt bröd ur tidningen hembakat ikväll och de blev kanongoda. Var noga med att hålla koll på bröden i ugnen
Kalljäst rågbröd. Nya favorit brödet.

Kalljäst rågbröd. Nya favorit brödet.

Mitt nya favorit bröd. Kalljäst rågbröd. Pensla brödet med lite vatten och pudra över vetemjöl. Grädda brödet längst ner i ugnen i 15 min, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda brödet i ytligare ca 25 min eller tills innertemperaturen är 98 grader
Morotsbröd i form (formbröd)

Morotsbröd i form (formbröd)

Använd provsticka, när inget kletigt fastnar på stickan är brödet klart. (låt det verkligen svalna, skär inte i varm limpa just för dessa bröd)
Morotsbröd

Morotsbröd

Låt bröden kallna på galler utan bakduk över. Då är det skönt att baka bröd, i dessa bröd tillsätter jag 2 st rivna morötter, det gör att brödet blir extra saftigt och får en härlig färg. Forma degen till 2 st bröd och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur. 2 st bröd