Morotsbröd - favorit i repris. Finns det något godare än nybakat bröd till helgfrukosten. Så, jag vill påminna er om mitt absoluta favoritbröd - mitt morotsbröd
Det här är ett riktigt gott sätt att göra ett vitt bröd på. När den jäst upp ordentligt snittar man brödet i mitten (på längden) och lägger i några klickar smöt (riktigt smör
Tunnbröd har blivit en favorit här hemma. Jag bakar ofta det här tunnbrödet när jag vill ha nybakat bröd snabbt, det passar både till frukost och kvällsmat
Länge har jag gått och tänkt att jag skulle göra ett gott och saftigt morotsbröd som är hälsosamt och packat med fibrer, vitaminer, proteiner, bra fetter och med få kolhydrater
Mitt nya favorit bröd. Kalljäst rågbröd. Pensla brödet med lite vatten och pudra över vetemjöl. Grädda brödet längst ner i ugnen i 15 min, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda brödet i ytligare ca 25 min eller tills innertemperaturen är 98 grader
Låt bröden kallna på galler utan bakduk över. Då är det skönt att baka bröd, i dessa bröd tillsätter jag 2 st rivna morötter, det gör att brödet blir extra saftigt och får en härlig färg. Forma degen till 2 st bröd och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur. 2 st bröd
Det är egentligen inte ett surdegsbröd utan ett långjäst vanligt bröd men det är en bra start. Surdegsmakar’n har den där gången tagit hjälp av en medhjälpare som bakat brödet