Penslamed olja och strö på flingsalt. Vi har bakat med rosmarin tidigare men då blev det en mjuk kaka, är ni sugna på att testa den så hittar ni receptet här
Blanda frön, mjöl och salt. Ett nyttigt knäcke som är gott att bara sitta o, smaska på eller att äta som en kvällsmacka med lite god ost och mammas goda tomatmarmelad på
Den här gången fick de tag på alla chilisorter som skulle med. Andra godsaker vi ätit var ex min systers parmarullar på salladsbädd med chili och vit choklad
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Jag kryddade med svartpeppar och över allt det goda strödde jag över min favoritblandning på panko, grovriven parmesan och lite färk hackad timjan, salt och svartpeppar
Smaka av såsenmedsalt och vitpeppar. Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Någon god krydda till kycklingen (jag valde salt och en krydda med bl. Jag hade också kvar lite av en svampstuvning som fick åka med i gratängen (jag slänger aldrig mat, det går alltid att hitta på nån ny kombination), menden står inte med i receptet
Blanda ihop alla ingredienser till röran och smaka av medsalt o peppar. dessa ska naturligtvis avnjutas med knäckebröd med god ost med eller utan snaps o pilsner
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.