Mina favoriter

Mina favoriter

  • 9 Recept
Mina favoriter
Solros- och tranbärsbröd

Solros- och tranbärsbröd

Om ni tycker om bröd med mycket kärnor, frön och torkad frukt så är det här brödet perfekt. Det är inte sista gången jag bakar det här brödet, det blev en favorit här hemma
Brunkans mjuka vallmobröd

Brunkans mjuka vallmobröd

Dessa är min absoluta favoritfrallor när det gäller ljust snabbakande bröd. Frallorna blir så mjuka, fluffiga och saftiga, jättegoda helt enkelt

Brunkans grahamsbröd

Rör ihop ingredienserna till fördegen i en bunke. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten eller minst 3 timmar i rumstemperatur
Brunkans ljusa

Brunkans ljusa

Bakade lite härligt gott bröd tidigare i veckan, Brunkans ljusa, ett bra som passar bra till middagen och funkar fint att rosta dagen efter
Kardemummaknutar

Kardemummaknutar

Dessa bullar blev riktigt bra med god smak av smör och kardemumma, mums. Receptet på fyllningen kommer från Sötebröd från Brunkebergs bageri och vetedegen är mitt eget recept
Parmesankex med Ölandssmak

Parmesankex med Ölandssmak

av Fröken Lindas MosterNär några vänner - tillika grannar och föräldrar till dotterns kompisar - i fredags kom över på en AW ("after work") bjöd vi bl
Brunkans Danska

Brunkans Danska

Bakade ett saftigt och gott riktigt grovt frukostbröd idag, de har lång hållbarhet och är nyttigt för magen
Höjdare

Höjdare

Manfred Enoksson på Saltå Kvarn tjatar alltid om att det är enkelt att "göra om" vanligt, ekologiskt vetemjöl till ett vetemjöl som likt det trendiga Manitoba Cream-mjölet gör att att brödet reser sig bättre
Brunkans långa med mindre socker

Brunkans långa med mindre socker

Brödet Brunkans långa från boken Bröd från Brunkebergs bageri är väldigt omtyckt i min familj. Tyvärr innehåller den en hel del socker och den här gången testade jag att halvera mängden muscovadosocker