Mina favoriter

Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter
Revbensspjäll i ugn

Revbensspjäll i ugn

Ugn. 175°C,. Antal. 2 personer. Tid i ugn. ca 1 tim och 30 min. Under grill och höj värmen till 250°C med glaze de sista
Morotskaka

Morotskaka

Jag måste erkänna en sak. Detta måste nog vara den godaste morotskakan jag någonsin smakat som varit hembakad
Hembakta naanbröd

Hembakta naanbröd

Är det något jag är löjligt förtjust i så är det naanbröd. För tillfället är jag ofta sugen på indisk mat över huvud taget och i synnerhet i de tjocka, sega och söta bröden
Västerbottenspaj med sparris

Västerbottenspaj med sparris

Det här åt vi ikväll. Receptet kommer från Coops hemsida och är egentligen avsett för 12 små pajformar, men vi gjorde en stor paj och det blev jättebra
Nyförälskade kräftstjärtar

Nyförälskade kräftstjärtar

Tina kräftstjärtarna. Skiva svampen. Fräs svampen i smör i en stekpanna några minuter. Rör ner crème fraiche och 1/2 dl vatten
Sashimi på Salma Lax

Sashimi på Salma Lax

Sashimi på LaxLax (Salma) 300g1 Lime1/2 dl Soja (Golden mountain eller Kikkoman)1 msk Sesamolja3 Vårlök skuren fint3 Vitlöksklyftor skuret fint1 Chili skuret fint1 msk Rostade sesamfrönSkär laxen i tunna skivor
Kyckling Marengo

Kyckling Marengo

Ansa och halvera champinjonerna. Fräs dem i en del av matfettet i en stor kastrull tills den fått fin färg

Fiskgratäng

1.  Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in. Smaka av med salt, peppar och dill. 2.  Fördela fyllningen på fisken och rulla ihop
Inlagd strömmingsflundra

Inlagd strömmingsflundra

Inlagd strömming, är en av mina favoriträtter på smörgåsbordet, julbordet eller som ensamrätt till kokt potatis eller till knäckebrödet
Prinsesstårta

Prinsesstårta

Den här sommaren har varit en riktig tårtsommar för min del. Mestadels har jag ätit tårta, men jag har också hunnit med att baka några stycken
Saftig saffranskrans

Saftig saffranskrans

En underbar, luftig saffranskrans med krämig fyllning går alltid hem. 1 Stor rund krans. 25g Jäst. 0,5g Saffran
Bästa, saftigaste Lussekatterna!

Bästa, saftigaste Lussekatterna!

Det här är nog de godaste lussekatter jag ätit. Tricket är att det behöver vara ganska mycket smör i degen för att de inte ska vara torra
Wallenbergare

Wallenbergare

Jag har utgått från ett recept från boken Kött av Håkan FällmanLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Smörgåstårtsbotten

Smörgåstårtsbotten

Ville göra egen botten denna gång och måste säga den blev riktigt bra. Men man måste skära bort den hårda skorpan som blir