Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter
Servera soppanmed smulad fetaost och knaprig skinka brevid så alla får lägga på själv. Torsdag är den klassiska soppdagen och därför vill jag tipsa om den här goda soppan som finns i arkivet här på bloggen sen tidigare
Jag serverade soppanmed ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd. Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar
Ta bort lagerbladet och mixa soppanmed en handmixer. Smaka av med salt och färskpressad citron. Blanda crème fraiche och majsena och rör ner blandningen i soppan
tre broccolistånd med gulnade blommor och en ganska slak purjolök. Häll tillbaka i kastrullen, värm eventuellt upp igen och servera direkt, kanske med några goda smörgåsar
Den här soppanmed fräscha smaker av citrusfrukter och ingefära kan jag varmt rekommendera. Ät den med en bit gott bröd och ni har en riktigt fin vardagsrätt
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppanmed en skvätt vitt vin
Själv är jag (om ni inte redan läst er till det) grymt nöjd med denna soppa, som dessutom tack vare den rostade blomkålen får en betydligt snyggare beigebrun färgån vanlig vit blomkålssoppa
Min mamma bjöd på denna goda soppan som förrätt sist jag var där och hälsade på. Kavla ut ett ark smördeg, skär i smala remsor, pensla med uppvispat ägg och strö på flingsalt
Tillsätt potatisen och paprikan och låt fräsa med en liten stund. Ta fram en medelstor kastrull. En matig och god köttfärssoppa i kylan sitter aldrig fel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.