Båda barnen åt mest ris och sås för såsen var så god och jag kan bara instämma så currysåsen är här för att stanna och kommer att upprepas många gånger från och med nu
Hetta upp en stor stekgryta med smör. Prova med sticka. Krydda med salt och örtsalt. Stek svamp och lök i en stekpanna med rapsoljan tills det är mjukt och fått färg
Servera med ris, gröna ärtor och grönsakerna som kokat med kycklingfilén är också goda. Currysås. 1 liten gul lök2 msk mjölkfritt margarin2 tsk Santa Maria mango curry6 dl av buljongen från kycklingkoket (naturligtvis går det även att använda köpt buljong/fond, om du inte ska koka kyckling till såsen)1 msk potatismjöl1 dl Oatly imatFinhacka löken och fräs den i en kastrull med margarinet. Strö över curryn och låt den fräsa med en liten stund, häll sedan över 4 dl av buljongen och låt alltsammans sjuda cirka 5 min. Späd med de återstående 2 dl buljong, eftersom såsen annars blir ganska tjock
baconlindad kycklingfilé med ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
-) Visserligen utan häll och rinnande vatten men med en ugn kommer man långt. Med bänkskivan på plats och kaklingen klar (som för övrigt blev fantastiskt bra trots våra farhågor) kunde jag inte hålla mig längre
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Perfekt rätt som man kan förbereda om man ska äta tillsammans med vänner. Servera med pasta eller ris. Bara att göra iordning och ställa i kylen tills det är dags att baka av den i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.