Hoppas att ni alla har haft en härlig helg. Här har det varit underbart väder, och vi har njutit av det både hemma på Öland och nere vid vattnet vid sommarstugan på fastlandet
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Välkommen hit till alla nya som hittat mina recept och även till dig som följt mig genom åren. Känns så roligt att dela med mig av mina matkunskaper så fler får chansen att upptäcka hur enkelt, gott och nyttigt det kan vara att laga mat från grunden
Här kommer en av förrätterna jag gjorde till vår nyårsmiddag. Receptet kommer från Halv åtta hos mig. Själv tyckte jag att pajen blev jättegod, och den verkade falla de andra i smaken också för när vi hade ätit färdigt var tallrikarna länsade och fatet tomt
De här snittarna gör du på precis samma sätt som mina andra tunnbrödssnittar. Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen
En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Eftersom Leif nu har kommit hem efter en jobbarvecka står det återigen grillat på kvällens meny. Till det grillade köttet äter vi en jordgubbs- och mozzarellasallad och pasta