Servera en ostbricka till mig och jag undviker helst att ta av grönmögelost. Enkelt att göra och med få ingredienser gör att det även passar bra som bjudrätt
Det var en rätt som ofta fanns på bordet till kvällsmat hos farmor och farfar. Nu återkommer den här hemma emellanåt för jag tycker fortfarande att det är riktigt gott och så är det ju riktig snabbmat om man har överbliven kokt potatis i kylen
Låt kräftstjärtar och kronärtskockshjärtan rinna av. Blanda med creme fraiche och pesto. Tillsätt hackad färsk basilika efter smak och till sist lite citron och ev lite salt och peppar
I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarber ochjordgubbspaj. Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också
Och igår bjöds det på den här pajen härhemma. Om du inte provat att ha jordgubbe och rabarber i samma recept så är det dags nu, få smaker "gifter sej" så bra som dom
1Tillsätt övriga ingredienser FÖRUTOM paprikan och koka upp i 10 minuter på svag värme. 1Avsluta med den skivade paprikan och koka vidare i 10 minuter på svag värme
Jag har länge tänkt skicka efter detta mjöl, för jag har aldrig sett det i en butik, men så kom jag att prata med en kompis om det, och det visade sig att hon hade mjölet hemma
Denna paj är ljuvlig och smakar verkligen sommar. Gör en smuldeg Och strö över bären. Knappt 1 liter bär/rabarber (jag tog 50/50)1 msk potatismjöl1 dl socker100 gram margarin2 msk socker1 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl havregrynBlanda bär, socker och potatismjöl i en pajform
Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Skär rabarber i centimeterstora bitar och lägg i i pajskalet. Skiva jordbubbarna och fördela tillsammans med rabarbern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.