Singaporegryta, nu äntligen i köket!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av gris, strimlade
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 2 röda paprikor, strimlade
  • 1 grön paprika, strimlad
  • ½ dl olja
  • 2-3 vitlöksklyftor, riven eller finhackad
  • ½ dl soja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk, eller mer - smaka dej fram, sambal oelek
  • 3 dl kokosmjölk
  • ½ dl kokosflingor till serveringen
  • Hetta upp oljan i en djup stekpanna, lägg ner köttet och låt det fräsa någon minut tillsammans med vitlöken.
  • Blanda ner paprikor och lök, smaksätt med soja och salt och låt allt bli genomvarmt.
  • Tillsätt kokosmjölk och sambal, rör om så det blandas med övriga ingredienser och låt det småkoka några minuter.
  • Strö över kokosflingorna när grytan ska serveras (för extra mycket smak av kokos så kan du rosta flingorna lite snabbt i en torr stekpanna) och bjud gärna ris och grönsallad till.
  • Lite extra sambal kanske att klicka på för dom som gillar lite mer hetta...

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.