Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Köttfärsbiffar har jag bjudit på förr här på bloggen, så det är ingen nyhet. Ruffel och båg är alltid en styggelse, antingen det handlar om felaktig varumärkning beträffande innehåll och datummärkning på livsmedel, mutskandaler, försäkringsbedrägerier (som vi också läst om på senaste tiden), eller smygbonusar till självgoda och pösmunkiga direktörer
Servera biffarna med sin sky, potatismosoch inlagd gurka. Tillbaka i en matgenre jag känner mig hemma i efter äventyret med pumpa i en förfärlig och misslyckad rätt
Salt & peppar. Ochpotatismoset måste smaksättas med smör och muskotnöt. Häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel (jag föredrar när där är lite bitar i, men vill du ha en helt len puré, så ta stavmixern till hjälp)
Rör ihop köttfärsen tillsammans med ägg, ströbröd, senap och kryddor. Smaka av med kryddor. Skiva upp löken till ringar och stek dem sedan gyllenbruna i smör
Saftiga köttfärsbiffarmed mycket smak hör så bra ihop med tzatziki och rostade rotfrukter. Potatis och stek lök med skysås eller som skivat pålägg på smörgås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.