Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda
I vanliga fall brukar jag göra mina julköttbullar på kalvfärs, och krydda med ansjovis, kanel, ingefära och kryddpeppar, men till vårt julknytis i min italienska grupp igår gjorde jag i stället några italieninspirerade bullar
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda
Jag hinner inte med kära ni. Ölen kan bytas mot julmust för den som tål det. Lycka till med baket. Blanda mjöl, husk och kryddor och tillsätt lite i taget medan maskinen kör på lågt varv
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
Jag rullade köttbullar och stekte dem i långpannan med ett teflonbakpapper i botten. Själv körde jag på metoden att jag tog en klutt smet med hjälp av en vattensköljd sked och sedan formade jag till köttbullen med hjälp av skeden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.