Sätt ugnen på 125º. Salta och peppra kycklingfiléerna, bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65º innertemperatur, ca 30 min
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Blanda samman allt utom kycklingen. Salta & stek kycklingfiléerna i en panna. När kycklingen är nästan klar, tillsätt chilisåsblandningen, låt puttra 2 minuter
Ikväll har vi lagat ett gammalt beprövat recept. Första gången jag bjöd min sambo på mat var det faktiskt den här rätten och han åt och åt och ÅT, har nog aldrig sett en karl äta mer på en och samma gång som då haha
Enkelt och gott men ändå smakrikt och vällagat. Kyckling i kombination med paprika, paprika och mer paprika blev det här en god middag med ganska ont om matlagningstid
En given succé på middagsbordet 4 port600 g kycklingfilé6 soltorkade tomater½ kruka basilikasalt och peppar4 stora skivor prosciuttoUgnsbakade rotsaker