Forma sedan degen bollar som du kavlar ut till tunna kakor och till sist kavlar med en kruskakavel. 13 -14 dl MixWells ljusa gluten- och laktosfria basmjöl. Grädda i övre delen av ugnen (men inte längst upp) i 250 grader ca 2-3minuter. 13 -14 dl Mix
Det här receptet ger ett mjukt, segt tunnbröd som är väldigt gott att äta med smör och ost. Men man kan trösta sig med att det går ganska bra att baka i vanlig ugn också
Detta är väl ett reseminne om något med tanke på att vi hamnade just i Västerbotten. Ett super gott och super enkelt tunnbröd att göra i stekpannan på spisen
Kavla tunna rundlar med kruskavel och låt vila ca 10 minuter. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i 2 minuter på ena sidan och sen 1 minut på andra sidan
Tunnbröd150 g smör 4 dl mjölk 50 g jäst 4 dl vatten 2 tsk hjorthornssalt 0,5 tsk salt 1 dl strösocker 150 g ljus sirap 950 g vetemjöl generöst med vetemjöl till utbakning
Avsluta med att kavla med kruskavel eller nagga noga. Tunnbrödet går utmärkt att frysa. Bearbeta degen 5 minuter med maskin eller dubbla tiden för hand. Värm under tiden ugnen till 250 grader med en baksten/pizzasten i ugnen
Avsluta med att kavla med kruskavel. Lägg bröden på plåt (inget bakplåtspapper behövs), nagga med en gaffel och grädda direkt i ugnen 5-7 minuter. 13-15 dl vetemjöl special med fullkorn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.