Göra egen korv
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Salsiccia
  • 600 g magert fläskkött eller vildsvinskött
  • 200 g grisspäck
  • ½ röd chili
  • 5 g färsk vitlök
  • 1 dl bladpersilja
  • 10-15 persiljestjälkar
  • 8 g salt
  • 1½ g svartpeppar, nymald
  • 100 g vitt matlagningsvin
  • 1 g torkad salvia
  • Mal kött, späck, lök, chili, persilja och stjälkar på mellangrov skiva i köttkvarnen ner i en stor skål.
  • Blanda ner övriga ingredienser och rör om väl.
  • Stek en klick smet och smaka av så du är nöjd med smakerna.
  • Börja stoppa korven - lämna först ca 3 cm fjälster tomt innan du låter smeten gå i, efter ca 15 cm så lämnar du lite fjälster tomt igen och snurrar korven runt några varv så en ände bildas.
  • Upprepa tills smeten är slut.
  • Klipp av korvarna från varandra, lägg i kylen så de får vila några timmar innan du steker dom på ett stekjärn på svag värme tills de blivit fasta, ca 15 minuter Korvarna ska ha en innertemperatur på 70 grader när de är klara.
  • Man kan även steka korvarna så de får en yta först på stekjärn och därefter låter de steka färdigt i ugnen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.