Mal kött, späck, lök, chili, persilja och stjälkar på mellangrov skiva i köttkvarnen ner i en stor skål.
Blanda ner övriga ingredienser och rör om väl.
Stek en klick smet och smaka av så du är nöjd med smakerna.
Börja stoppa korven - lämna först ca 3 cm fjälster tomt innan du låter smeten gå i, efter ca 15 cm så lämnar du lite fjälster tomt igen och snurrar korven runt några varv så en ände bildas.
Upprepa tills smeten är slut.
Klipp av korvarna från varandra, lägg i kylen så de får vila några timmar innan du steker dom på ett stekjärn på svag värme tills de blivit fasta, ca 15 minuter Korvarna ska ha en innertemperatur på 70 grader när de är klara.
Man kan även steka korvarna så de får en yta först på stekjärn och därefter låter de steka färdigt i ugnen.
Kollade lite på loppisförsäljarnas utbud på torget, dock utan att göra några fynd, och kollade lite efter en ny ugnsfast form som vi tycker att vi behöver
Som vanligt påminner vi er om att det är viktigt med noggrann hygien när ni gör egenkorv. Visserligen har vi spenderat dagen med att både shoppa mat inför helgens förlustelser och att stoppa korv men dessemellan har vi hunnit med en, vid detta laget traditionsenlig, premiärfika i Carina och Affes uterum
Glöm nu inte bort att det är noga med hygienen när ni handskas med egen tillverkning. Då var det dags för den där utlovade rapporten från herr Mårtenssons senaste stoppning i korvstugan när en ny smakidé skulle testas
Lördagskvällen spenderades i köket görandes lite korv. Jag har ju haft sån tur att jag har fått min farmors gamla hushållsassistent som ju har köttkvarn och korvhorn å allt och det funkar hur bra som helst
Att görakorv är inte svårt men det kräver en viss utrustning. Min vän Anette Rosvall blandar korvsmet, just vid det här tillfället gjorde vi vår egen smaksättning
Äntligen kom jag till skott att testa göraegenkorv. Va riktigt kul att stoppa egenkorv. En som stoppar i smeten i maskinen och en som håller i fjällstret och formar korvarna
Igår kom jag på att jag måste göra hemmagjord korv och nu är jag inne i ett korvstim. Jag tänkte först göra salciccia men de hade ingen färska salvia på vår lokala ICA i Bjärred så jag fick improvisera ihop ett annat recept som inte blev så dumt det heller
Att Håkan hade Mårtenssons korvfabrik igång igår är ingen hemlighet, det kunde ses både här och där. Man kan ju kanske tycka att man borde få nog av att stoppa korvar när det görs på jobbet resten av veckan där i charktillverkningen på GeMa-livs, men så är alltså inte fallet
Trä på fjälstret på korvhornet och mata fram köttet till korvhornets spets. När korvarna är så långa som önskas, snurras änden och stoppning av nästa korv påbörjas
För att röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare. Stoppa nu korvarna och tänk på att inte stoppa korvarna för hårt då kan fjälsterna gå sönder vid tillagningen
Tolv korvsugna matlagare hade samlats hos Eva Thuresson och köksmästare Jesper Dahl för att lära oss allt om korvens mysterium och hur det går till att göra den från scratch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.