Som barn har jag aldrig gillat gröna ärtor men jag beställde in en grön ärtsoppa med ädelost på en restaurang förra sommaren och det ändrade min uppfattning helt
Hej hopp på er alla, idag bjuder vi er på två heta tips här i köket. Vi börjar med en het pesto som bara blir hetare i smaken ju mer av de gröna bladen ni tillsätter
Att göra en sparrissoppa med ramslök är att göra soppa på både kungen och drottningen av primörer. Lägg i ramslöken och grädden, låt koka upp innan soppan mixas
Ett bra sätt att få fram ramslökens goda smak är att göra en soppa på bladen. Den ena är en krämig soppa som reds med mjöl, den andra en lite syrligare variant med vitt vin och grädde (som inte blir sämre med lite sparris)
En robust potatis- och ramslökssoppa för kalla dagar Robust potatis- och ramslökssoppaDet är inte sällan ramslök kombineras med potatis vid tillagning av ramslökssoppa
En fin förrättsoppa var det första jag lagade med min nyplockade ramslök. Kyliga dagar är en soppa, typ denna, god varm och om temperaturen blir mer somrig kan soppan med fördel ätas kall