De sista veckorna på året är alltid de absolut mest besökta på bloggen under hela året. Det här året har gått väldigt fort, nu är det bara några få veckor kvar till jul och tillnyår och några veckors väldigtvälförtjänt semester
Idag bakade jag åretsförsta lussebullar. Det var faktiskttillviss del efter att jag igårtittadeigenombloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Kompletterad med morötter samt schalottenlök för smak och kryddad med en immunfrämjandeayurvediskkryddblandning samt ingefära och min mors egenodlade espelettechili blev det en ny favorit
Vi hälsar äntligenvåren välkommen på riktigt nu, det är något som har förändratsi luften, något med dofter, vindarna, fåglarnas kvitter och ljuset som övertygar oss att nu är den på plats
Räkröran som serverades tillbakpotatisen den här gången kan såklart serveras till det mesta. Nu är det definitivtsista chansen för de här gamla knölarna
År tjugohundratretton har utsätts tillinternationellaåretförquinoa (svensk version). Tro det eller ej men solen finns där någonstansSom ni vet finns det särskilda dagar för det mesta som t ex FN-dagen, Internationellakvinnodagen, Menlösa barns dag, Internationella dagen förmänskligarättigheter och så är de alla "konsumtionsdagar" som stundande Tulpanens dag, Nutelladagen, Alla hjärtans dag och ja till och med kanelbullen har en egen dag
Prövar helt förvirratolika metoder för att fånga maten på bild, i dag använde jag förförstagången en riktig kamera men det var lite ont om tid (pga när blommorna väl runnit av bör de ätas omgående) så uppläggning och bild är rätt oinspirerat
Januari är den fattigaste månaden efter alla julklappar och nyårsfiranden. Kikärtsbiffar, billigt då en burk kikärtor kan man hittaför under tian (ibland ännu billigareförstås)
Själv ligger jag hemma och är sjuk, för andra gångeninom loppet av en månad. Denna gången har dessutom någom elak bassilusktagit ett rejält grepp om migvill jag lova
fort och lätt går det och det går att packa ner vad man hittari kylskåpet eller frysen. det här är intesveriges vackraste rätt, men vilkenhärlig grund förtrevlig vardagsmat som kan varierasi all oändlighet
Vilkenhärlig känsla att få duka upp tillmiddag utomhus förförstagångeniår. Jag är ingengrillmästareprecis och det tar sinlillatid att få grillbädden redo förgrillning, men som tur var startade jag i god tid
Igår kväll åt viåretsförstagrilltallrik och det smakade riktigt bra. Lägg potatisklyftornai detta mönster på en oljad plåt för att få en knaprig och god yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.