Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
et med sin skarpa och pikanta hetta. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Tofu köper man nog oftast färdig men man kan ju också göra den själv, antingen från grunden med sojabönor eller som idag en hemgjord tofu gjord på färdig sojamjölk
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofuoch shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Jag köpte således med mig en naturell tofubit hem och började scanna - vad som tycktes vara - hela internet för att hitta inspiration till vad jag kunde göra med den
tofuoch nudlar med grön curry i kokosmjölk. För 2-3 portioner 1 litet paket tofu (på bilden hasselnötstofu) 0,5 liter wokgrönsaker 3 dl kokosmjölk 1 fp algnudlar (ni vet de där kolhydratfria som ser ut som genomskinliga äggnudlar) Grön curry eller […] 2-3 portioner
Cevapici med pommes och tzatziki. Idag stekte jag på dessa färsjärpar (som man skulle kunna beskriva dem som), värmde upp lite pommes och gjorde en tzatzikisås till
Skär sedan upp tofun i medelstora bitar, toppa biten i äggsmeten och sedan ner i mjölmixen, lägg den på en tallrik och gör sedan detsamma med resten av tofun
Inlägget Polentapanerad tofumed rödbetstzatziki och sötpotatis dök först upp på Min Matlåda. Inlägget Polentapanerad tofumed rödbetstzatziki och sötpotatis dök först upp på Min Matlåda
Börja med BBQ-såsen (om du inte köper färdig - men hemlagad är ju alltid bäst). Krydda dem med salt och peppar (det krävs rikligt med smaksättning, då tofun annars är rätt smaklös)
Grovhacka löken och stek både den ochtofun tills tofun börjar skifta i ljusbrunt. Tärna tofun. Blanda ihop med de avrunna nudlarna och ät snabbt - särskilt rårisnudlar kallnar fort som tusan
Krispig tofu i apelsin- och ingefärschutney, serverad med ris och vårlök. Put som olive oil in a pan over medium to high heat and fry the tofu until cripsy
Ner medtofuoch socker, kör runt tills tofun är varm. Bråka kan ha betydelsen bryta, krossa, söndersmula, jämför med att bråka lin, och bråkade kött gjorde man även i Sverige någon gång i dåtiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.