Jag gillar verkligen min Crock Pot och har lagat massor med mat i den. Mört kycklinglår. Till kycklingen serverade jag stekt vitkål med cocktailtomater
Detta är en ljuvligt god jordnötssåsmed kyckling. Med smaker från bl. Jag tar gärna genvägen med färdig jordnötssås (helst crunchy) än att använda hela jordnötter och hacka själv
Blanda ner citronsaften och smaka eventuellt av med mer salt om så behövs. Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, sweet chilisås och soja
Däremot är jag helt galen i den sydostasiatiska varianten med lime, fisksås, vitlök och chili. Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk
kycklinglårmed ben. Här har det mest stökats på med svarta vinbär. Låt vattnet rinna av och rör sedan ner creme fraichen i pastan tillsammans med persilja
Blanda smör med soja och grillkrydda och pensla runt om kycklinglåren. Eftersom middagen då tillagar sig själv medan man är på jobbet och är färdig när man kommer hem
Ta ut kycklinglåren och servera dem med önskade tillbehör. Tillsätt och blanda runt olja, soja, sambal oelek, sweet chili, färsk finriven ingefära och citronsaft med kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.