½ dl citroncurd - gärna hemmagjord. Det är samma botten som min tidigare pannacottatårta med hjortron, men den här gången med en chokladsmörkräm, citroncurdsgrädde och färska hallon
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Skölj spenaten och låt den mjukna och säcka ihop på svag värme i en stekpanna
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Förutom smaksatt crème fraiche hade jag skinka, långlagrad ost, babyspenat, brysselkål och - som eftergift åt svärsonen som alltid blir lite extra stjärnögd vid anblicken av soltorkade tomater - ett gäng soltorkade körsbärstomater
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfria och Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Tofu medspenat. Då får vi ett bröd med protein också, och det smakar lite mer surdegsbröd. Vispa runt ordentligt med en handvisp tills alla klumpar är borta och du har en jämn smet
I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor. Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning
Jag älskar att smaksätta bland annat mjuka kakor, muffins och småkakor med bittermandel som ger just smaken av mazarin - och då kör jag bittermandelarom från Dr
Pizzabotten medspenat och gröna ärtor. Alltså när maten är full av färg blir man så glad och fylld med energi, och det är ju oftast väldigt gott då också
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 1-4 msk kokossocker (beroende på hur sött man vill ha det). 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. Grädda i ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter tills pajen är gyllenbrun. 1-4 msk kokossocker (beroende på hur sött man vill ha det)
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Teresia på Söta Saker får väl nästan kallas för Bakdrottningen nummer ett - med en av landets mest välbesökta bakbloggar, och med två kakböcker i bagaget och en tredje på gång
Jag hade dessutom räkor över efter midsommarfirandet, och tillsammans medbladspenat från frysen och en god kryddblandning från Krusmyntagården blev det en riktig festrätt mitt på blanka vardan
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.